Monday, 31 December 2012

Selamat Tahun Baru 2013....


Salam dan Selamat tahun Baru buat semua reader dan follower blog potrerkasih yg dikasihi....

Semoga tahun baru ni menjanjikan kebahagian yg berlimpah ruah buat semua termasuk diri  saya..... Kebahagian... kebahagian... kebahagian selamanya.... Amin...

Bagi diri saya tahun 2013 adalah tahun yg agak mencabar kerana 2 orang anak saya akan mengambil peperiksaanSPM dan PMR.... Azam saya tahun ni adalah utk sama2 membantu mereka di samping mendoakan buat mereka berdua agar kedua2nya berjaya mengharungi tahun yg mencabar ini.... Semoga anak2ku berjaya dalam mengejar impian masing2.... Amin....


Tuesday, 25 December 2012

Musim2 Krismas......



Sekarang ni musim perayaan krismas kan....  kalau pergi mana2 pusat membeli belah mesti terjumpa hiasan berlampu yg berwarna warni pada pokok krismas ni kat pintu masuk pusat membeli belah tersebut.... 

Sewaktu saya ke Singapore hari tu sara sangat teruja tengok lampu2 yg berwarna warni tu... Lobby bhgn depan Marina Bay Sand terdapat satu pokok krismas yg sgt tinggi dan besar....... Saya lepaskan sara bebas berlari2 di sini....... 

Sara yg sedang lasak pun berlari2 ke arah pokok krismas ni seperti ingin memetik lampu2 yg berwarna warna warni tu.... saya segera berlari dan menangkap nya sebelum pkok krismas tu rosak atau tumbang dikerjakan sara...

Hai... anakku.... lasak sungguh dia....

Sebenarnya di musim2 perayaan krismas ni saya pun sungguh seronok dan teruja.... maaf ya...bukan kerana saya nak celebrate krismas tapi banyak sale di sana sini..... SALE... SALE... SALE!! 

Walaupun sekadar menyoping baju sekolah anak2 saya gak sempat menyopping kasut dan baju sendiri.... bukan selalukan.... nak dapat harga murah!!!


Sunday, 23 December 2012

Singapura Dalam Kenangan....

Salam...

Masih terkenang2 lagi masa saya dan famili melawat ke Singapura baru2 ni.... rasanya ni kali kedua saya menjejakkan ke sini....kali pertama dulu dalam tahun 1984, masa tu saya masih di alam persekolahan lagi... bayangkan betapa sudah banyak berubah dan bandarayanya kini menjadi sangat indah dan bersih sekali....

Walaupun singgah ke sini dalam sehari dan saya pulang dengan tidak rasa puashati kerana banyak tempat2 menarik tak sempat kami kunjungi....tapi tak mengapalah ....Insya Allah tahun depan kami kemari lagi........



Inilah wajah Nur Sarah Marissa saya.... yg kini sudah berusia 1 1/2 tahun!. Kini dia dah jadi sangat lincah dan manja...





Gambar kenang2an semasa di Marina Bay Sand.... ni sewaktu cuci2 mata dan terbeli gak satu dua barang... hihihi....

Saturday, 22 December 2012

Salam.......


Salam semua pembaca yg di kasihi...

Bertemu kembali di blog baru saya.... setelah sekian lama tak bersiaran di Potret Kasih.... ramai gak yg tertanya2 mengapa saya dah jarang berblog kan.... hihihi.....

Actually tak de apa2 yg berlaku... sebenarnya saya ni just cuma nak berehat je....Saya buat blog baru... ni sebab blog peribadi saya di potretkasih2 dan wanayusuf.blogspot tu dah overlimit... tu pasallah gambar2nya jadi hitam je.... saya pun dah malas nak baik pulih so... saya let go je blog tu!!!Buat blog baru senang citer...

Blog ni, blog peribadi, so terpulanglah sapa nak baca atau tak.... saya cuma nak abadikan saat manis saya sahaja pada blog ni....

but anyways... pada sahabat2 yg menyokong blog saya ni, terimakasih saya ucapkan....

jumpa lagi di next entri ok....


- Kak Wana Yusuff

Saturday, 1 December 2012

Gambar Sarah Marissa Masa Berumur 4 Bulan



Masa kemas2 kini kan file dalam my lappy terjumpa pula gambar sarah masa berumur 4 bulan yg saya ambil dgn menggunakan handphone lama saya... masa ni mmg badan sara tengah semangat betul...

Sayangnya ketembaman nya tak kekal lama... bila sarah meningkat 1 tahun badannya mulai susut.... kerana susu badan saya mulai susut... dan sara tak nak langsung minum susu berformula...  so sampai sekarang pun badan sara agak susah tembam dan cubby....

Cari2 lagi... jumpa lagi gambar2 ni.... banyak gambar yg blur... gambar kat bawah ni aja yg agak terang sikit....  Rindu sangat nak tengok sara masa dia comel macam ni... huhu..... tapi sekarang ni rupa sara dah lain sgt dgn wajahnya yg ni...



...........


 Ni video sara masa gambar yg sama ( diatas ) diambil...


video
..